Menü

Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a Bock Borászat közel ötezer darab Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt és Tablettát juttat el a koronavírus-járványban legjobban veszélyeztetett időseket gondozó szociális intézményeknek.
Bock Borászat nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit 1

Már húsvét előtt megkezdődött a nyolcmillió forint értékű adomány átadása az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével, amelynek segítségével a Bock Borászat az idősotthonokat szeretné segíteni a koronavírus elleni védekezésben.  

Bock József, a Bock Borászat tulajdonosa hangsúlyozta: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a jelenlegi helyzetben a lehető legtöbben összefogjunk, hogy a járvány hatásait, minden, a rendelkezésünkre álló eszközzel, megoldással enyhíthessük. Hiszek abban, hogy a szükséges távolságtartás és a korlátozások betartása mellett nagyon fontos az egészséges táplálkozás szerepe is, ezáltal az immunrendszer hatékony működésének segítése, főleg a legjobban veszélyeztetett korcsoportok esetében, melyben én is érintett vagyok. Ehhez tudnak eredményesen hozzájárulni kékszőlőmagból készült termékeink.”

Bock Borászat nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit 5

A Bock Borászat a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkával fejlesztette ki az adományként felajánlott, villányi kékszőlőmagból készülő étrend-kiegészítő termékcsaládot, amely segíti a szervezet természetes ellenállóképességének megőrzését.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a segélyszervezet időseket gondozó intézménye mellett a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő otthonokba is juttatnak az adományból. Van olyan intézmény, ahová már húsvét előtt eljutottak az immunrendszer erősítő készítmények, a teljes adományt pedig az ünnepeket követő napokban fogják tudni osztani. „A legveszélyeztetettebb korosztály számára különösen nagy segítség a Bock Borászat példaértékű felajánlása.” – tette hozzá a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Bock Borászat nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit 4Az együttműködést kezdeményező Bock Valér, a Bock Pince borászati vezetője, József fia kiemelte: „Az Ökumenikus Segélyszervezet már évtizedek óta hazánk egyik legelismertebb és leghatékonyabban működő szervezete, amely már számos rendkívüli helyzetben bizonyította profizmusát. Óriási segítséget jelent számunkra, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor az ország legnagyobb része leállásra kényszerült, számíthatunk rájuk adományaink biztonságos és átlátható eljuttatásában a rászoruló idősek számára.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni: Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „koronavírus” megjelöléssel. A beérkező pénzadományokat országos intézményhálózatán keresztül használja föl a segélyszervezet: átmeneti otthonokban élő, illetve az intézmények látókörében élő rászoruló családok, valamint idősek és hajléktalanok támogatására, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: