Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe
“BOCK BORÁSZAT” KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

„Élelmiszeripari komplex beruházás a “BOCK BORÁSZAT” Kft. villányi telephelyén”

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042

A projekt elszámolható költsége:

1 757 030 459 Ft

A támogatás összege:

650 101 269 Ft

A támogatás intenzitása:

37%

Kedvezményes hitel:

667 671 574 Ft

Önerő:

25%


A projekt tartalmának bemutatása

A GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042 pályázat keretén belül az alábbiak valósultak meg:

A “BOCK BORÁSZAT” Kft. a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében támogatásban részesült, „Élelmiszeripari komplex beruházás a “BOCK BORÁSZAT” Kft. villányi telephelyén” című GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042 azonosítószámú projekt keretében az alaptevékenységét adó bortermelési és palackozási tevékenységét fejleszti borászati feldolgozó eszközök beszerzésével, valamint kettő új termékvonal bevezetését tűzte ki célul: szőlőlé gyártást, és egy innovatív technológia segítségével a liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek előállítását.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt alapvető céljai:

  1. Kiváló minőségi szőlőborok termelése
    Köszönhetően a vállalkozás odaadó munkájának, mára a Bock név az ország egyik legerősebb borászati márkaneve, amely a gasztronómia iránt érdeklődők számára egyet jelent a magas minőséggel, kiválósággal. A társaság célja az általa termelt szőlőborok minőségének fokozása, a termékkínálat szélesítése, továbbá új, az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborok piacra hozatala, a projektben beszerezni kívánt korszerű borászati feldolgozóeszközök, gépek és technológiai rendszerek termelésbe állításával.
  2. Új, egészségtudatos termékvonal kialakítása
    A borászat régi terve, hogy a szőlőből olyan termékeket is előállítson, amelyet a borkedvelők mellett a gyermekek, alkoholt-nem-fogyasztók vagy az egészségtudatos fogyasztók is élvezhetnek. Ennek a tervnek az első lépcsője a társaság által 2018-ban kibocsátott kékszőlőmag termékek voltak, melyhez szervesen illeszkedik a jelen projekt eredményeként megvalósítani kívánt villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek piacra hozatala.

A beszerezni kívánt modern termelőeszközök a szőlő alapanyag fogadásában, a szőlőfeldolgozás, erjesztés, borkezelés fázisában, a palackozás műveletében, valamint az egészségtudatos termékek bevezetése révén jelentős minőségi fejlődést eredményeznek a vállalkozás számára.

A projekt befejezési dátuma

2023. március 2.


A projekt azonosítószáma

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042


Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!