Menü

Teszt blog Villány, bor, vörösbor, hotel és Bock szavak erősítik a Google helyezést

2020. január 21.

A tökéletes egyensúly nyomában
Hosszas mérlegelés után született meg az október 29-ei este programja és menüje: Bock Valér gyakorlatilag portfólió-kóstolót tartott Bock and Roll-sorozatával és az eddigi Libra-évjáratokkal, amikhez Hadnagy Attila komponált méltó menüsort. A hat évjárat szemlézésekor a mérleg nyelve a legtöbb vendégnél a 2011-es és 2012-es Librák felé billent.

Vince napi hagyományok Villányban

Libra ivás

A combokon a bőrt beirdaljuk, majd bőrrel lefelé tesszük őket a sütőbe. Meglocsoljuk kevés tejjel (például 6 db esetében kb. 1 dl-rel) és 160 °C-on 40-50 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, és a bőrös felével felfelé további 20-25 percig ropogósra sütjük őket. Kivesszük a tepsit, a zsír nagyját leöntjük, és főtt, kissé zúzott burgonyát teszünk mellé még 20-25 percre. Ezzel a módszerrel megspórolunk egy tepsisikálást, és a burgonya is nagyon finom lesz.

Libasütés egészben

Ilyenkor is a sóoldatos áztatással kezdjük! Az egészben sütés jóval több időt vesz igénybe, de így megtölthetjük a liba hasát: májas-zsemlés töltelékkel vagy akár almával.

Mit kínáljunk hozzá?

A libához illik az alma, a körte, a dió, a szilva, a cékla…és szinte bármilyen zöldség. Készítsünk változatos köreteket egyszerűen, mint például diós sült sárgarépát, balzsamecetes sült céklát, vörösboros lilakáposztát, pezsgős fehérkáposztát almával, vagy vajban sült almát mandulával.

Hogyan használjuk fel az aprólékot?

Készíthetünk belőle libalevest vagy ludaskását. A zúzából rántott zúzát, a lábaiból libakocsonyát! A nyakbőrt, ha egyben van, meg lehet tölteni húsos-zsemlés töltelékkel, majd
megsütni. Hidegen is finom!

Libatepertő sütés

Liba esetében a 6-8 cm-es kockákra vágást tartom ideálisnak.
2 kg bőrös hájhoz 1 kávéskanál sót és 1 dl vizet tegyünk! Kevergetni szükséges, és ha már piros a tepertő, adjunk hozzá 0,5 dl tejet (vigyázva, hogy ne fusson ki!). Süssük addig, amíg elpárolog a tej, majd szűrőbe szedjük ki.

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: