Menü

Hamarosan elkészül a „BOCK BORÁSZAT” Kft. élelmiszeripari fejlesztése, melynek keretében a vállalkozás szőlőborainak minőségi fejlesztése és kínálatának szélesítése valósul meg.

elelmiszeripari-komplex-beruhazas-a-bock-boraszat-kft-villanyi-telephelyen

A „BOCK BORÁSZAT” Kft. a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében támogatásban részesült, „Élelmiszeripari komplex beruházás a „BOCK BORÁSZAT” Kft. villányi telephelyén” című GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042 azonosítószámú projekt keretében az alaptevékenységét adó bortermelési és palackozási tevékenységét fejleszti borászati feldolgozó eszközök beszerzésével, valamint kettő új termékvonal bevezetését tűzte ki célul: szőlőlé gyártást, és egy innovatív technológia segítségével a liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek előállítását.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt alapvető céljai:

  1. Kiváló minőségi szőlőborok termeléseKöszönhetően a vállalkozás odaadó munkájának, mára a Bock név az ország egyik legerősebb borászati márkaneve, amely a gasztronómia iránt érdeklődők számára egyet jelent a magas minőséggel, kiválósággal. A társaság célja az általa termelt szőlőborok minőségének fokozása, a termékkínálat szélesítése, továbbá új, az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborok piacra hozatala, a projektben beszerezni kívánt korszerű borászati feldolgozóeszközök, gépek és technológiai rendszerek termelésbe állításával.
  1. Új, egészségtudatos termékvonal kialakítása
    A borászat régi terve, hogy a szőlőből olyan termékeket is előállítson, amelyet a borkedvelők mellett a gyermekek, alkoholt-nem-fogyasztók vagy az egészségtudatos fogyasztók is élvezhetnek. Ennek a tervnek az első lépcsője a társaság által 2018-ban kibocsátott kékszőlőmag termékek voltak, melyhez szervesen illeszkedik a jelen projekt eredményeként megvalósítani kívánt villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek piacra hozatala.

A beszerezni kívánt modern termelőeszközök a szőlő alapanyag fogadásában, a szőlőfeldolgozás, erjesztés, borkezelés fázisában, a palackozás műveletében, valamint az egészségtudatos termékek bevezetése révén jelentős minőségi fejlődést eredményeznek a vállalkozás számára.

A projekt részeként egy több mint 3.700 m2 alapterületű új üzem is kialakításra kerül Villányban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650,10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 667,67 millió forint visszatérítendő hitelből, valamint közel 25% önerő hozzáadásával valósul meg. A projekt tervezett befejezési dátuma és 2022. június 15.

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: