Menü

Érdemes rendszeresen átböngészni a borkínálatunkat, mert a Bock Pincénél mindig történik valami!
 

evjaratvaltas-regi-uj-tetelek

Alig szoktuk meg, hogy már 2019-et kell írni, és máris több újdonsággal köszöntjük a borszeretőket. Írhattuk volna azt is, hogy „breaking news”, hiszen a napokban debütált a Bock&Roll Rosé, ami a vörös Bock&Roll mintájára syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült. Eközben pedig csendben forgalomba került a Rosé Cuvée új, 2018-as évjárata is, amely a korai tavaszon sokak hangulatát derítheti fel.

A vörösbor kínálatunkban szintén több újdonsággal lehet találkozni. Classicus tételeink közül a Bock Kékfrankos és a Bock Cabernet Sauvignon váltott évjáratott, előbbinél a 2017-es, míg az utóbbi esetében a 2016-os évjárat került forgalomba. Megjelent a Bock Pince legnépszerűbb tételének, az Ermitage-nak 2014-es évjárata is.

A prémium borok között is „van új a nap alatt”: a nemrég „Super 12” díjban részesült Merlot Special Reserve 2013-as évjárata kifutott és a 2015-ös követi, ami az eddigi kóstolói vélemények szerint semmiben nem marad el idősebb „testvére” mellett.

Sokakat meglephet, hogy idén újra elérhető egy korábban már forgalomba hozott, majd visszatartott tétel. Pincénk zászlósbora, a Bock Cuvée ugyanis évjáratot váltott, azonban a régen visszavárt 2012-es évjárat került újra forgalomba. 2016 második felétől 2017 év elejéig már egyszer elérhető volt a Bock Cuvée 2012-es évjárata. Ám ekkor úgy ítéltük meg, hogy a bor túl fiatal még, viszont hatalmas potenciállal rendelkezik, amit érdemes lenne kivárni. Ezért úgy döntöttünk, hogy szüneteltetjük az évjárat forgalmazását és helyette a 2013-as Bock Cuvée-vel rukkoltunk elő, amely akkor érettségben előrébb tartott egy évvel idősebb testvérénél. Majd egy év elteltével megint csak a fiatalabb, 2014-es évjárat mutatkozott kerekebbnek. Mígnem a tavaly év végi Bordói November Teszten megkérdőjelezhetetlenné vált a piacra lépés, hiszen a 2012-es Bock Cuvée elnyerte a legjobb bordói házasítás címet!

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: