Menü

Bőrápolás – a természet erejével

Bock KékszőlőmagKozmetikumNatúr kozmetikumSzépség 2022. szeptember 14.

Moncz Henriette szakoktató kozmetikus írása

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a természetes alapanyagok: ahogy az étrendünkben, úgy a bőrápolásban is.
Ezek közé sorolhatjuk a natúrkozmetikumokat is, amelyek elsősorban természetes hatóanyagokat, növényi olajokat és kivonatokat tartalmazó készítmények.
A natúrkozmetikumok mind összetételüket, mind a gyártási eljárást tekintve is eltérnek a hagyományos kozmetikumoktól, mivel nem használnak fel a hozzájuk vegyszereket, illetve a szervezetre káros anyagokat. Így többek között nem találunk bennük kőolajszármazékokat (pl. paraffint), szintetikus színezékeket vagy illatanyagokat, parabéneket, és egyéb káros tartósítószereket.
A természetes komponensekből előállított, bőrápoló készítmények esetén az összetétel minőségére való törekvés a fő cél, ellentétben a tömeggyártásra szánt termékekkel.
A legjobb minőségű natúrkozmetikumok összetevői között leggyakrabban a hidegen sajtolt, teljes értékű növényi olajok, gyógynövények, növényi kivonatok és virágvizek kapják a főszerepet.
A natúr és tiszta alapanyagok előnye, hogy nem irritálják a bőrt, hosszú távon támogatják a bőr regeneráló folyamatait és megakadályozzák az idő előtti öregedést, mivel nem károsítják bőrünk védelmi rendszerét. Nem tömítik el pórusokat és káros anyagok sem kerülhetnek be a szervezetbe a kozmetikumok közvetítésével.

moncz-henrietta-kozmetikus

Bőrápolás nyáron

A nyári hónapokban az átlagosnál többet tartózkodunk a szabadban, így fokozottan ügyelni kell a bőrünket érő környezeti ártalmak elkerülésére, enyhítésére. A napozás erősen igénybe veszi a bőrünket, mivel az UV sugárzás bejut a bőr alsó rétegébe és károsítja a kötőszövetet, roncsolja a kollagénállományt. Ez elősegíti a korai ráncosodást, megjelennek a pigmentfoltok és a bőr száraz, vízhiányos lesz. Ezért a kötelező fényvédelem mellett nagyon fontos a bőr megfelelő hidratálása is.

A prevenció mellett a helyes bőrápolási rutin is hatékonyan hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez. A nyári időszakban helyezzük előtérbe a könnyebb, magasabb víztartalmú kozmetikumokat. Fontos az arc alapos letisztítása reggel és este is. A szennyeződések eltávolításához a leghatásosabb egy alkoholmentes tonik használata, ami után a bőrtípusnak megfelelő arckrém felvitele következik. Az optimális hidratáltság eléréséhez érdemes a szérumokat is „bevetnünk”, amelyek töményebb hatóanyag-kivonatuknak köszönhetően nedvességet, vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak be a bőrbe.
A napfény hatására fokozódik a szaruképződés, így heti egy alkalommal ajánlott a bőrradír használata, amivel kíméletesen, de eredményesen eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.
Nyáron ne használjunk savas, vagy hámlasztó hatású készítményeket, és ügyeljünk arra, hogy minden esetben gondoskodjunk a kiemelt fényvédelemről. Ne csak az arcbőrt kenjük be, hanem a fedetlen testrészeket is, mivel főleg a nyak, a dekoltázs és a vállak vannak még ezen kívül a leginkább kitéve az UV-sugárzásnak.

 

A Bock kozmetikai termékei egyesítik a tudományos bőrápolás elvárásait a Villányban termett, különleges kékszőlő természetes adottságaival.
A Bock natúrkozmetikumok, más, hazai termesztésű alapanyagokat felhasználó termékekhez hasonlóan a helyi környezet erőforrásait hasznosítják, amivel elősegítik a biológiai sokféleség fenntartását és ráadásul alacsony ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

Szőlőmagolaj – az ősi életerő,vitalitás

A Bock kozmetikumok legfontosabb összetevője a polifenolokban gazdag kékszőlőmagolaj, ami nem véletlenül a bőrápolás egyik legkedveltebb alapanyaga, hiszen rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönhetően erős védelmet nyújt a sejtekben és a szövetekben a szabadgyökök okozta sérülések ellen. Magas flavonoid tartalma mellett gazdag fitonutriensekben is, amelyek gátolják a kollagén és az elasztinrostok lebomlását.

A Bock&Day arckrém, a villányi kékszőlőmagolaj a Pannonhalmi Apátság levendulavizével párosítva, valamint olyan értékes hatóanyagokkal, mint a Q10 koenzim, kollagén és hyaluronsav kombinációja, a legjobb választás a vízhiányos, száraz, és fáradt bőrnek. Öregedésgátló és regeneráló hatású, támogatja a kollagénsejtek működését és biztosítja az optimális hidratáltságot a bőr számára.

bock-kekszolomag-kozmetikumok

Ha intenzív hidratálásra van szükség, akkor egy igazi hatóanyagbomba a BOCK SERUM, amely oázisként biztosít nedvességet a kiszáradt bőrnek. Magas koncentrációban tartalmaz Q10 koenzimet, hyaluronsavat, kollagént és rezveratrolt, a kékszőlő héjából kinyert hatóanyagot, amely nemcsak az egyik ma ismert legjobb természetes megoldás a szabadgyökök megkötéséhez, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Ez a könnyű, azonnal felszívódó vízbázisú szérum kiváló terápia az olajosabb bőrtípusokhoz is, mivel nem hagy zsíros érzetet a bőrfelszínen. Használható önmagában nappalra, smink alá, illetve az arckrém használata előtt vízpótlás céljából.

Reggel és este is ajánlott a BOCK REMOVE kétfázisú sminklemosóval áttörölni a bőrfelületet, aminek alapja Pannonhalmi Apátság levendulavize, valamint olyan összetevők kombinációja, mint a Bock Kékszőlőmag olaj, makadámiaolaj és panthenol. Nyugtatja és selymessé teszi a bőrt és azonnal a frissesség érzetét biztosítja.

 

 

 

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: