
Vince napi hagyományok Villányban
A szőlősgazdák a múltba visszatekintve is szorosan együtt léteztek a földdel, a gazdálkodással, így mindig kiemelten fontos jelentőséggel bírtak azok a szokások, babonák, melyek e téma köré szerveződtek az idők folyamán. A szőlő és a bor védelmezői, akiket az év folyamán ünnepi hagyományok öveznek, Szent Vince, Szent György és Szent Márton. Január 22-én ünnepeljük Szent […]

Készüljünk a Márton napra! Libatippek
A Márton Napi Újborünnep mindig az év egyik csúcspontja a Bock Pincénél. Ilyenkor 2 tonna liba fogy, így Nemesné Barbaránál, az Óbor Étterem séfjénél jobb forrást nehezen találhatnánk néhány libás konyhai tipp összegyűjtésére. A lényeg, hogy a nagyobb húsrészeket 6%-os sóoldatban, 24 órán át áztassuk, így mindenhol egyformán sósak lesznek. Ezután lehet sütni, főzni, párolni, […]

Gourmet vacsora a 20 éves Libra tiszteletére
A tökéletes egyensúly nyomában Hosszas mérlegelés után született meg az október 29-ei este programja és menüje: Bock Valér gyakorlatilag portfólió-kóstolót tartott Bock and Roll-sorozatával és az eddigi Libra-évjáratokkal, amikhez Hadnagy Attila komponált méltó menüsort. A hat évjárat szemlézésekor a mérleg nyelve a legtöbb vendégnél a 2011-es és 2012-es Librák felé billent. Nehéz úgy írni egy […]

Természetes immunvédelem egész évben a Bock Kékszőlőmag termékcsaláddal
Krizsán Annamária dietetikus tanácsai Rengeteg szó esett az elmúlt hónapokban immunrendszerünk működőképességének megőrzéséről, amelynek nemcsak életminőségünk szempontjából van kulcsszerepe, de egy ismeretlen, agresszív kórokozó megjelenésekor minden gyógyszernél vagy gyógyászati eljárásnál hatékonyabb védelmet tud biztosítani számunkra. Már többször írtunk arról, hogy a Bock Kékszőlőmag termékcsalád kifejlesztése a Pécsi Tudományegyetem szakembereinek a közreműködésével történt, de ezen felül […]

Mitől villányi a villányi?
A címben feltett kérdésre egyszerűnek tűnik a válasz, de a valóságban egyáltalán nem magától értetődő, hogy mely borok használhatják a „villányi” megnevezést, illetve milyen feltételeknek kell megfelelnie egy bornak, ha eredetvédett classicus, premium vagy super premium kategóriába szeretné a készítője besorolni. Ezekre a kérdésekre derítünk most fényt Nagy Gergellyel, a Villányi Borvidék Hegytanácsának titkára segítségével. […]

Tartalomhoz a forma! Borospoharak nem csak haladóknak
Mindannyian zavarba jövünk néha a sokféle formától, amikor borospoharakat vásárolunk magunknak vagy ajándékba. Már a kezdő borkedvelők is általában hallottak arról, hogy a változatos kehelyformák nem pusztán a tervezők fantáziájának gazdagságát tükrözik, hanem kifejezetten funkcionális célokat is szolgálnak. Nem mindegy, hogy melyik borfajta milyen pohárba kerül, mivel a forma az élvezetet is befolyásolja, segíti az […]