Bőrápolás – a természet erejével
Moncz Henriette szakoktató kozmetikus írása Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a természetes alapanyagok: ahogy az étrendünkben, úgy a bőrápolásban is. Ezek közé sorolhatjuk a natúrkozmetikumokat is, amelyek elsősorban természetes hatóanyagokat, növényi olajokat és kivonatokat tartalmazó készítmények. A natúrkozmetikumok mind összetételüket, mind a gyártási eljárást tekintve is eltérnek a hagyományos kozmetikumoktól, mivel nem használnak fel a […]
Édes élet- egészségtudatosan
A Bock Borászat jól ismert és sokak által kedvelt kékszőlőmag termékcsaládja évről-évre bővül. A mikroőrlemény és a hidegen sajtolt olaj mellett, 2018-tól tablettaként is fogyasztható ez az antioxidánsokban rendkívül gazdag természetes alapanyag. A táplálékkiegészítőkkel párhuzamosan magas minőségű Bock natúrkozmetikumok és szappanok is kifejlesztésre kerültek, amelyek egész évben gondoskodnak bőrünk egészségéről és ápoltságáról. 2022-ben egy igazán […]
Különleges fogások az ünnepi asztalra
Karácsony előtt nagy a sürgés-forgás, rengeteg, de általában élvezetes feladatot jelent az ajándékok beszerzése, a bevásárlás és persze az ünnepi fogások elkészítése. A családok többsége hűséges a hagyományos ünnepi fogásokhoz, a töltött káposztához, a halászléhez, és a pulykához, de ez az időszak ideális a gasztronómiai kísérletezéshez, az újdonságok kipróbálásához is! A Bock Óbor Étterem elmúlt […]
„Ami sok antioxidánst tartalmaz, az csak hasznos lehet” Beszélgetés Verrasztó Evelynnel
Az olimpiára kijutni minden sportoló álma és nemcsak rendkívüli megtiszteltetés, de fantasztikus élmény is. Több olimpián is részt venni pedig különleges eredmény, ami mögött a tehetség mellett rengeteg munka és nagyon tudatos, fegyelmezett életmód is áll. Verrasztó Evelyn a számára első, 2004-es athéni olimpia óta mindegyiken megmérethette magát, és nemrég tért vissza Tokióból. Ezért kértük […]
A Bock teraszon
Ülünk a teraszon. Van ennél jobb megoldás egy nyári délutánra, amikor nincs semmi dolgod, a gyerekek a nagymamánál, a párod valahol épp barátnőkkel, te meg csak kiülsz a teraszra és olvasol, filmet nézel, vagy csak bámulod az égboltot, amin csak hébe-hóba tűnik fel egy bárányfelhő? Nos, a jobb megoldás, ha az a bizonyos terasz Villányban […]
Egy magyar gasztronómiai találmány: a fröccs
A fröccs maga a művészet… Már születésénél is irodalmunk nagyjai bábáskodtak: Vörösmarty Mihály, Czuczor Gergely és Fáy András, de a fröccshöz nélkülözhetetlen szikvíz, illetve a szikvizes palack, azaz Jedlik Ányos találmányának megjelenése óta eltelt közel 200 évben több írónkat és költőnket is megihlette ez a jellegzetesen magyar ital, melyet 2013-ban fel is vettek a Magyar […]
A palackon túl / BOCK Vlog #2
Végre itt a várva várt második BOCK Vlog! Ebben az epizódban betekintést nyerhettek pincerendszerünkbe, megismerhetitek a híres jammertáli családi pince történetét egyenesen Józsi bácsitól, valamint a hordók titokzatos világába is elkalauzolunk titeket Nézzétek újra együtt velünk! Még több tartalomért iratkozzatok fel Youtube csatornánkra, kövessetek minket a Bock Bor facebook , illetve Bock_Wine_Estate Instagram oldalunkon! Ha […]
Minél öregebb a bor, annál jobb?
Évjáratok és tévhitek A fogyasztói érdeklődést kutatók azt vélik, rövid és célzott információkat kell eljuttatni a vásárlókhoz. A média szeret túlozni és leegyszerűsíteni, a kettősség sok félreértést szülhet. Nincs időnk sok mindennek utána olvasni, mindent leellenőrizni, viszont a jól hangzó mondatokat, állításokat, főleg, ha sokszor halljuk őket, megjegyezzük és akár vissza is tudjuk mondani egy-egy […]