
Különleges fogások az ünnepi asztalra
Karácsony előtt nagy a sürgés-forgás, rengeteg, de általában élvezetes feladatot jelent az ajándékok beszerzése, a bevásárlás és persze az ünnepi fogások elkészítése. A családok többsége hűséges a hagyományos ünnepi fogásokhoz, a töltött káposztához, a halászléhez, és a pulykához, de ez az időszak ideális a gasztronómiai kísérletezéshez, az újdonságok kipróbálásához is! A Bock Óbor Étterem elmúlt […]

Egy magyar gasztronómiai találmány: a fröccs
A fröccs maga a művészet… Már születésénél is irodalmunk nagyjai bábáskodtak: Vörösmarty Mihály, Czuczor Gergely és Fáy András, de a fröccshöz nélkülözhetetlen szikvíz, illetve a szikvizes palack, azaz Jedlik Ányos találmányának megjelenése óta eltelt közel 200 évben több írónkat és költőnket is megihlette ez a jellegzetesen magyar ital, melyet 2013-ban fel is vettek a Magyar […]