Menü

Különleges fogások az ünnepi asztalra

Karácsony előtt nagy a sürgés-forgás, rengeteg, de általában élvezetes feladatot jelent az ajándékok beszerzése, a bevásárlás és persze az ünnepi fogások elkészítése. A családok többsége hűséges a hagyományos ünnepi fogásokhoz, a töltött káposztához, a halászléhez, és a pulykához, de ez az időszak ideális a gasztronómiai kísérletezéshez, az újdonságok kipróbálásához is! A Bock Óbor Étterem elmúlt […]

Bock BorBock ételekBock Óbor ÉtteremKarácsonyi ételekKarácsonyi receptek 2021. december 13.
Böjtre hangolt ételek Bock módra

Böjtre hangolt ételek Bock módra

A böjt szinte az összes világvallás szerves részét képezi, a nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánatot, az áldozathozatalt és a megtisztulást szolgálja. Időközönként szükségünk van a megújulásra kívül-belül, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani és pár recepttel készültünk, melyeket egyszerű elkészíteni és tökéletesen beilleszthető a […]

BockBock KékszőlőmagEgészségGasztrotippVillányVillányi Borvidék 2021. március 5.
Bock Szőlőmaglisztes farsangi fánk

Szőlőmaglisztes farsangi fánk, házi almalekvárral

Az isteni finom fánk elkészítésének leírása előtt tegyünk egy kis kitekintést a farsang történetével kapcsolatban. A farsangi időszak vízkereszttől (január 6) a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. Pogány szokásokból ered, a tél elmúltát, a tavasz beköszöntét ünneplik világszerte, melyhez zajos mulatozás, bolondozás, evés-ivás kapcsolódik. Nálunk, Magyarországon a leghíresebb farsanghoz köthető ünnep a […]

BockBock KékszőlőmagFarsangi fánkGasztrotippHagyományVillány 2021. február 8.
A legizgalmasabb buborék - Bock Blog

A legizgalmasabb buborék

Pezsgőt mindig IS lehet inni. Máris szembementünk tehát a magyar társadalom alaptézisével, miszerint a pezsgő az újév és/vagy a piros betűs ünnepek itala. Mondok még majd ilyeneket és nem csak polgárpukkasztásból, hanem mert azt gondolom, hogy a bor, a pezsgő akkor tér vissza igazán a magyar asztalokra, ha lehámozzuk róla egyik oldalról a rárakódott pátoszt, […]

BockBock Marcell PezsgőBock PincechampagnePezsgőVillány 2021. február 1.
Vince napi hagyományok Villányban

Vince napi hagyományok Villányban

A szőlősgazdák a múltba visszatekintve is szorosan együtt léteztek a földdel, a gazdálkodással, így mindig kiemelten fontos jelentőséggel bírtak azok a szokások, babonák, melyek e téma köré szerveződtek az idők folyamán. A szőlő és a bor védelmezői, akiket az év folyamán ünnepi hagyományok öveznek, Szent Vince, Szent György és Szent Márton. Január 22-én ünnepeljük Szent […]

BabonaBockGasztrotippHagyományVince nap 2021. január 21.

Készüljünk a Márton napra! Libatippek

A Márton Napi Újborünnep mindig az év egyik csúcspontja a Bock Pincénél. Ilyenkor 2 tonna liba fogy, így Nemesné Barbaránál, az Óbor Étterem séfjénél jobb forrást nehezen találhatnánk néhány libás konyhai tipp összegyűjtésére. A lényeg, hogy a nagyobb húsrészeket 6%-os sóoldatban, 24 órán át áztassuk, így mindenhol egyformán sósak lesznek. Ezután lehet sütni, főzni, párolni, […]

GasztronómiaMáton napÚjborünnep 2020. november 11.

Természetes immunvédelem egész évben a Bock Kékszőlőmag termékcsaláddal

Krizsán Annamária dietetikus tanácsai Rengeteg szó esett az elmúlt hónapokban immunrendszerünk működőképességének megőrzéséről, amelynek nemcsak életminőségünk szempontjából van kulcsszerepe, de egy ismeretlen, agresszív kórokozó megjelenésekor minden gyógyszernél vagy gyógyászati eljárásnál hatékonyabb védelmet tud biztosítani számunkra. Már többször írtunk arról, hogy a Bock Kékszőlőmag termékcsalád kifejlesztése a Pécsi Tudományegyetem szakembereinek a közreműködésével történt, de ezen felül […]

BockBock KékszőlőmagEgészségimmunvédelemKrizsán Annamária 2020. június 18.

Tartalomhoz a forma! Borospoharak nem csak haladóknak

Mindannyian zavarba jövünk néha a sokféle formától, amikor borospoharakat vásárolunk magunknak vagy ajándékba. Már a kezdő borkedvelők is általában hallottak arról, hogy a változatos kehelyformák nem pusztán a tervezők fantáziájának gazdagságát tükrözik, hanem kifejezetten funkcionális célokat is szolgálnak. Nem mindegy, hogy melyik borfajta milyen pohárba kerül, mivel a forma az élvezetet is befolyásolja, segíti az […]

BorospohárGasztronómia 2019. július 24.