Menü
Vince napi hagyományok Villányban

Vince napi hagyományok Villányban

A szőlősgazdák a múltba visszatekintve is szorosan együtt léteztek a földdel, a gazdálkodással, így mindig kiemelten fontos jelentőséggel bírtak azok a szokások, babonák, melyek e téma köré szerveződtek az idők folyamán. A szőlő és a bor védelmezői, akiket az év folyamán ünnepi hagyományok öveznek, Szent Vince, Szent György és Szent Márton. Január 22-én ünnepeljük Szent […]

BabonaBockGasztrotippHagyományVince nap 2021. január 21.

Készüljünk a Márton napra! Libatippek

A Márton Napi Újborünnep mindig az év egyik csúcspontja a Bock Pincénél. Ilyenkor 2 tonna liba fogy, így Nemesné Barbaránál, az Óbor Étterem séfjénél jobb forrást nehezen találhatnánk néhány libás konyhai tipp összegyűjtésére. A lényeg, hogy a nagyobb húsrészeket 6%-os sóoldatban, 24 órán át áztassuk, így mindenhol egyformán sósak lesznek. Ezután lehet sütni, főzni, párolni, […]

GasztronómiaMáton napÚjborünnep 2020. november 11.

Természetes immunvédelem egész évben a Bock Kékszőlőmag termékcsaláddal

Krizsán Annamária dietetikus tanácsai Rengeteg szó esett az elmúlt hónapokban immunrendszerünk működőképességének megőrzéséről, amelynek nemcsak életminőségünk szempontjából van kulcsszerepe, de egy ismeretlen, agresszív kórokozó megjelenésekor minden gyógyszernél vagy gyógyászati eljárásnál hatékonyabb védelmet tud biztosítani számunkra. Már többször írtunk arról, hogy a Bock Kékszőlőmag termékcsalád kifejlesztése a Pécsi Tudományegyetem szakembereinek a közreműködésével történt, de ezen felül […]

BockBock KékszőlőmagEgészségimmunvédelemKrizsán Annamária 2020. június 18.

Tartalomhoz a forma! Borospoharak nem csak haladóknak

Mindannyian zavarba jövünk néha a sokféle formától, amikor borospoharakat vásárolunk magunknak vagy ajándékba. Már a kezdő borkedvelők is általában hallottak arról, hogy a változatos kehelyformák nem pusztán a tervezők fantáziájának gazdagságát tükrözik, hanem kifejezetten funkcionális célokat is szolgálnak. Nem mindegy, hogy melyik borfajta milyen pohárba kerül, mivel a forma az élvezetet is befolyásolja, segíti az […]

BorospohárGasztronómia 2019. július 24.

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás